Müşteri Hizmetleri

 

Müşteri Hizmetleri sayfamıza hoşgeldiniz.

Alış verişinizin her aşamasında, kendinizi güvende hissedebilmeniz için en çok merak edilen konuları ve sıkça sorulan soruları size yardımcı olabilmek amacıyla aşağıda listeledik.

Farklı sorularınız için, iletişim formunu kullanabilirsiniz...

Faydalı Bilgiler
  • Muhabbet Kuşu Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    1. Hareketli olmasına dikkat edin.
    2. Popo kısmı temiz olmalı
    3. Gözler devamlı uyur vaziyette olmamalıdır.
    4. Gaga kısmında çok beyaz olmamalı
    5. Kuş çok kilolu olmamalı
    6. Aldıktan sonra genel olarak kafes dibine bakın. İshal ve iltihap durumu açısından
    7. Titreme ve burun akıntısı olmamalıdır.
    8. Hasta kuşun karın bölgesi çekik olur. Karın bölgesinde zayıflık olup olmadığına bakın.

    Muhabbet Kuşunun Türleri

    4 adet muhabbet kuş türü vardır. Bunlar:

    • Jumbo
    • İngiliz
    • Hollanda
    • Çekoslavak

    Yuvalık Ne Zaman Takılmalıdır?

    Bildiğiniz gibi muhabbet kuşları 8-12 aylık zaman dilimi içerisinde erişkin olurlar. Dişilerin erişkinliğe ulaşması erkek muhabbet kuşlarından daha uzun sürer. 9 aylık muhabbet kuşu yuvasına kafeslik takabilirsiniz. Dişinin yuvalığa ilgi duyması ve yumurtlama yaklaşık 2-3 ay sürebilir. Damızlıktan aldığınız kuşlarınıza ortama alışması için en az 2-3 ay süre tanımalısınız. Birçok vatandaş bu özellikleri bilmeden muhabbet kuşu aldığı gün getirip kafeslerine yuvalık takıyor. Bu doğru değildir.

    Yumurtlama Aşamasında Kafes ve Yuvalık Bakımı Nasıl Yapılır?

    Kuluçkadaki yavrular yumurtalarından çıktıktan sonra çekinmeden kafes temizliğinizi her zamanki gibi yapabilirsiniz. Çiftleriniz sizden ürkmüyorsa ve yavrulara dokunmanıza kızmıyorsa 2 aylık süreçte 2-3 defa yuvalıkta bulunan talaşı temizleyebilirsiniz.  Eğer yuvalıkta talaş veya benzeri bir şey kullanmıyorsanız dişi muhabbet kuşunun dışkısı yuvalığın içinde adeta balçığa dönüşür. Yuvalığın içinde talaş kullanılırsa daha kolay temizlik yapabilirsiniz.

    Yuvalık Nasıl Kontrol Edilir?

    Kuluçkaya yatan çiftler mümkün olduğunca rahatsız edilmemelidir. Özellikle dişi kuşlar. Yumurta ve yavruların kontrolü için yuvalığın kapağını bir anca açmamalısınız. Günde en az iki defa yuvalık kontrolü yapmalısınız. Bu kontrollerle bazı anne veya babanın zarar verdiği yavruları daha erken fark etmenizi sağlar. Ve yavruları bu zarardan kurtarabilirsiniz. Peki, yumurtayı kırmış fakat yumurtadan çıkamayan kuşlar nasıl çıkar sorunun cevabını da sizlere verelim. Günü geldiği halde yumurtadan çıkamayan yavru muhabbet kuşunu çıkarmak için bunun en kolay yolu yumurtalara numara vermektir. Zamanında çatlamayan yumurtaları siz elinizle özenlik nazik ve yavaş bir şekilde açabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.